Lapset nauttivat riippukeinussa.

Pukeutusmisvinkit kevääseen [2/3]

PUKEUTUMISVINKIT KEVÄÄSEEN

Jatkoa edellisestä osasta, jossa käsittelimme kuorivaatteiden käyttöä.

Osa 2/3

Mitä pukea ihoa vasten

Puhun hyvin paljon merinovillavaatteiden puolesta. Siihen on johtanut omat kokemukseni niistä. Pidän niiden tuntumasta iholla, sillä ne ovat hengittäviä eikä niissä ala haisemaan hiki. Eri valmistajien tuotteilla ja niiden laaduilla on suuriakin eroja, niin kuin kaikkien muidenkin vaatteiden kohdalla. Kannattaa kuitenkin kokeilla rohkeasti erilaisia tuotteita ja etsiä itselle sopivia vaihtoehtoja. Merinovillavaatteista löytyy nykyään myös liikuntaan tarkoitettuja versioita. Yksi parhaista omista löydöistäni on ollut Icebreaker-merkin pyöräilypaita. Se on lämmin viileällä säällä, mutta silti hyvä paita 30 asteen helteessä. Paita ei haise, vaikka sen hikoaa läpimäräksi. Se on ollut kestävä ja säilyttänyt muotonsa – siis kaikkinensa hyvä paita. 

Me suosimmekin koko perheen voimin merinovillaisia alusasuja kuorivaatteiden alla. Omat suosikkini ovat olleet Acliman tuotteet, mutta suhteellisen kovan hankintahinnan takia emme ole niitä ostaneet lapsillemme. Olemme kokeilleet eri valmistajien merinovillatuotteita, ja niissä on kyllä eroja istuvuuden, kestävyyden ja kutittavuuden osalta. Heti jos tuote ei ole puhdasta merinovillaa, vaan siinä on seassa esim. polyesteriä, vaate ei kutita niin paljoa, ja se on kestävämpi. Meillä lapset ovat tänä talvena tykästyneet kahteen erilaiseen merinoalusvaatteeseen: toinen malli on 100 % merinovillaa ja toisessa on 55 % merinovillaa ja 45% kierrätettyä polyesteriä. Täysin merinovillaista vaatetta joutuu vetämään muotoonsa pesun jälkeen, koska se ei pysy ihan yhtä hyvin muodossa. Lapset ovat olleet tyytyväisiä molempiin ja aikuistenkin mielestä molemmat ovat toimineet todella hyvin. 

Lisälämpöä välikerrastosta

Aluskerraston päälle on hyvä pukea välikerrasto. Tässä olemme käyttäneet hyväksi äitiäni, lasten mummia. Hän on käsin neulonut merinovillasta lapsillemme välikerrastot, paidat sekä housut. Ja tässäkin tapauksessa lapset saivat itse päättää, että minkä väriset neuleet he haluavat. Tällä tavalla toimittuamme saimme lapsien ja itsemme lisäksi myös mummin iloiseksi, koska hän kutoo todella mielellään lastenlapsilleen vaatteita ja sukkia. 

Käsinneulottujen villavaatteiden lisäksi toimivia välikerrastoja ovat koneella tehdyt villavaatteet sekä erilaiset fleecet ja jopa puuvillaiset colleget. Toimiva aluskerrasto pitää ihon kuivana ja lämpimänä siirtäen kosteutta seuraavaan kerrokseen. Koska kelit vaihtelevat ja lapset ovat erilaisia, niin osalle voi riittää pelkkä puuvillainen t-paita merinokerraston päällä lämmittämään tarpeeksi. 

Kirjoittaja - Juuso Aho

Juuso Aho

Juuso on kahden lapsen isä, entinen erikoisjoukkojen sotilas ja nykyinen hyvinvointialan yrittäjä, joka pyörittää omaa Boxinbox valmennuskeskusta Hämeenlinnassa. Keskuksen lisäksi hän on yksi viranomaisten toimintakyvyn kehittämiseen keskittyneen Tora Tactical Fitneksen perustajista ja valmentajista. Juusolta löytyy myös kokemusta edesmenneen Aki Hintsan Formula 1 -valmennustiimistä vuodelta 2014, jolloin hän vastasi Jean-Erik Vergnen kokonaisvaltaisesta valmentamisesta. Akin opit ja vuosi ulkomailla antoi Juusolle ammatillisesti paljon, ja vei hänet lopulta yrittäjyyden pariin. Muun muassa näitä oppeja Juuso on pyrkinyt hyödyntämään omassa valmennuksessa.


Huomaathan, että tarkistamme kommentit ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


Suosikkituotteet kevääseen
Miten saada mahdollisimman pitkä elinkaari lastenvaatteille?
Viisi keinoa lisätä vastuullisuutta vaatehankinnoissa