Olkian tarina

Mistä kaikki alkoi?

Olkia sai alkunsa koronan aikaan, jolloin uutisointiin paljon lasten ja nuorten heikentyneestä mielen hyvinvoinnista, lisääntyneestä yksinäisyydestä ja eriarvoisuudesta. Koska lapset ja nuoret ovat lähellä sydäntämme, mietimme miten voisimme parhaiten auttaa heitä omalla ammattitaidollamme. 

Syntyi ajatus verkkokaupasta, joka 

  • kantaa yhteiskunnallista vastuuta kannustamalla lapsia ja nuoria liikkumaan ulkona ja nauttimaan luonnosta.

  • tarjoaa kattavan valikoiman kestäviä ja vastuullisesti tuotettuja vaatteita ja varusteita lasten ja nuorten ulkoiluun. 

  • kannustaa kierrättämään ja korjaamaan ja huoltamaan tuotteita oikein. 
  • tekee lahjoituksia lasten ja nuorten tarpeisiin mahdollisuuksiemme mukaan Hope ry:n tai muiden yhdistysten kautta.

Olkian tavoitteena on, että liikkumisesta tulisi arjen luksusta ja säännöllinen osa lasten ja nuorten elämää – säällä kuin säällä, sillä uskomme sillä olevan vahva yhteys heidän hyvinvointiin.

Olkian verkkokauppa avattiin näiden ajatusten pohjalta maaliskuussa vuonna 2022. 

Mistä nimi Olkia? 

Ennen, kun viljaa puitiin käsin, jäi puinnin jälkeen jäljelle niiden suoria korsia – olkia. Olkia hyödynnettiin monessa – patjan pehmusteena, kattomateriaalina, käsitöissä ja tehtiinpä niistä myös hätätilanteessa leipää. Oljet kuvastavatkin usein kasvua, elämää ja luonnon kiertokulkua. Olkia-verkkokauppa on nimeensä pohjaten syntynyt tarpeesta helpottaa elämää, edistää kestävää kehitystä sekä vaalia yhteyttä luontoon.

Oljista valmistettua himmeliä pidettiin aikoinaan hyvän sadon onnenkaluna, ja oljet toivat myös valoa ja lämpöä hämäriin tupiin. Olkian logo on modernisoitu himmeli, ja sen keskelle muotoutuu play-nappi, joka kuvastaa leikkisyyttä, hauskanpitoa ja pilke silmäkulmassa asennetta. Let’s play!

Mitä lupaamme?

Arjen helppoutta
Kasvavien lasten ja nuorten varusteiden hankinta voi tuntua työllistävältä arjen kiireiden keskellä. Olkian tavoitteena on tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta.  

Yhteyttä luontoon
Kannustamme perheitä liikkumaan yhdessä ulkona. Tarjoamme ulkovaatteet ja -varusteet, jotta ulkona liikkumisesta tulisi arjen luksusta ja säännöllinen osa elämää. Lisäksi tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia lahjoitusten muodossa Hope Ry:n kautta.

Vastuullisia valintoja
Suosimme valikoimassamme vastuullisesti valmistettuja, aikaa ja kulutusta kestäviä tuotteita, jotka kestävät seuraavallekin käyttäjälle. Tuotteet pakataan ja kuljetetaan mahdollisimman ekologisesti. Meillä kaikilla on vastuu siitä, millaisen maapallon jätämme jälkeemme. 

Vastuullisuudestamme voit lukea lisää täältä

Keitä olemme?

Sari

Sarilla on vahva tausta rahoitusalalta myynnin ja markkinoinnin tehtävistä, sekä liiketoiminnan kehitystehtävistä kotimaisissa verkkokauppa-alan yrityksissä. Hän vastaa Olkian liiketoiminnasta aina tilauksesi paketointiin asti.

Sari rakastaa liikkua monipuolisesti, kokeilla eri lajeja ja haastaa itseänsä. Entisenä yleisurheilijana rakkain liikuntamuoto on kuitenkin reippaat juoksulenkit. Kolmen lapsen äitinä Sarille on tärkeää, että myös lapset löytävät liikkumisen ilon ja omat luonnolliset vahvuutensa. Sarilla on ollut pitkään haaveena auttaa lapsia ja nuoria – Olkia on nyt tärkeä kanava siihen.

sari@olkia.fi

Keke

Kekellä on pitkän linjan IT-alan kokemus ennen kuin hän hyppäsi täysipäiväiseksi valokuvaajaksi. Valokuvausta hän on tehnyt nuoresta iästä saakka. Entisenä lumilautailun ammattilaisena Keke viihtyy parhaiten vapaa-ajalla skeitti- ja lumilaudan päällä, sekä kahden pienen lapsen isänä arkisten askareiden parissa.

Keke huolehtii valokuvauksen, videoiden, hullujen ideoiden ja IT-hommien lisäksi siitä, että asioita ei tehdä tavanomaisella tavalla, pilke pidetään silmäkulmassa ja rima korkealla.

keke@olkia.fi