Mitä teemme?

Ennen, kun viljaa puitiin käsin, jäi puinnin jälkeen jäljelle niiden suoria korsia – olkia. Olkia hyödynnettiin monessa – patjan pehmusteena, kattomateriaalina, käsitöissä ja tehtiinpä niistä myös hätätilanteessa leipää. Oljet kuvastavatkin usein kasvua, elämää ja luonnon kiertokulkua. Olkia-verkkokauppa on nimeensä pohjaten syntynyt tarpeesta helpottaa elämää, edistää kestävää kehitystä sekä vaalia yhteyttä luontoon.

Oikeilla varusteilla ulkoilusta ja luonnosta on helppo nauttia säällä kuin säällä. Kotimaisesta Olkia-verkkokaupasta löydät yhdestä paikasta laadukkaat vaatteet ja varusteet leikki-ikäisten lasten sekä nuorten ulkoiluun Suomen vaihtuvassa säässä. Vaatteet löytyvät koossa 100-176 cm ja jalkineet koossa 26-40. Asusteet ja varusteet löytyvät n. 4-vuotiaasta ylös päin aina aikuisten kokoon saakka, sillä monet aikuisten mallit sopivat myös lapsille ja nuorille.

Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se on ohjaava tekijä, kun valitsemme verkkokauppamme brändejä. Yhteistyökumppanimme ottavat toiminnassaan vastuullisuuden huomioon, ja heillä on kunnianhimoiset vastuullisuusstrategiat ja -tavoitteet. Poimimme valikoimaan laadukkaita, aikaa ja kulutusta kestäviä tuotteita, jotka voivat tuoda iloa myös seuraaville käyttäjille. Haluamme kannustaa vaatteiden pitkäikäiseen käyttöön. Sama takki voi kiertää perheessä lapselta toiselle, tai pieneksi jääneet vaatteet voi toimittaa yhteistyökumppanillemme Emmylle, joka hoitaa vaatteiden jälleenmyynnin.

Haluamme myös omalta osaltamme kannustaa suomalaisia perheitä liikkumaan ulkona ja säilyttämään yhteyden luontoon. Tapahtumakalenteristamme löydät yhteistyökumppaneidemme parhaat ulkotapahtumat, joihin lapset voivat matalalla kynnyksellä osallistua. Lasten ja nuorten hyvinvointia tukeaksemme lahjoitamme osan liikevaihdosta Hope Ry:lle.

Mikäli et löydä meiltä kaipaamaasi tuotetta, laita viestiä. Pienenä toimijana muokkaamme valikoimaa joustavasti asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Voit myös vinkata meille tapahtumasta, jonka toivoisit näkyvän tapahtumakalenterissamme.

Mitä lupaamme?

Arjen helppoutta
Kasvavien lasten ja nuorten varusteiden hankinta voi tuntua työllistävältä arjen kiireiden keskellä. Olkian tavoitteena on tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta.    

Yhteyttä luontoon
Kannustamme perheitä liikkumaan yhdessä ulkona. Tarjoamme ulkovaatteet ja -varusteet sekä parhaat tapahtumat, jotta ulkona liikkumisesta tulisi arjen luksusta ja säännöllinen osa elämää. Lisäksi tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia lahjoitusten muodossa.

Vastuullisia valintoja
Suosimme valikoimassamme vastuullisesti valmistettuja tuotteita, jotka kestävät seuraavallekin käyttäjälle. Tuotteet pakataan ja kuljetetaan mahdollisimman ekologisesti. Meillä kaikilla on vastuu siitä, millaisen maapallon jätämme jälkeemme.

Mistä kaikki alkoi?

Kaikki sai alkunsa kolmen lapsen äidin tuskasta kausivaatteiden hankintaan ja halusta tehdä jotain konkreettista lasten ja nuorten hyväksi.

Vauhdilla kasvavat lapset ja Suomen neljä vuodenaikaa voivat olla työllistävä yhtälö. Milloin löytyi teini-ikää lähestyvälle sopiva takki, mutta se ei ollutkaan säänkestävää materiaalia. Milloin palautettiin nuorimmaiselle uudet housut, koska ne olivat totaalisen väärän väriset. Ostoskeskuksia ja ulkoiluvarusteliikkeitä kolutessaan Sari huomasi, että tarjonta on suunniteltu hyvin pitkälti aikuisten tarpeisiin. Mielessä kävi, miten paljon helpompaa ja nopeampaa olisi, jos löytyisi yksi paikka, josta saisi kaiken tarvittavan lapsiperheen vaate- ja varustehankintoihin. Tästä ajatuksesta syntyi OLKiA, kotimainen verkkokauppa, jonka valikoima ja konsepti ovat suunniteltu lasten ja nuorten tarpeisiin.

Sarille oli alusta asti selvää, että yksin ei kannattaisi lähteä näin isoon projektiin. Melko pian Lotta astuikin mukaan kuvioihin, sillä myös hän oli pohtinut yrittäjyyttä. Sari ja Lotta olivat ystävystyneet vuonna 2013 hassulla tavalla; Sari ja hänen miehensä ostivat Lotalta ja hänen mieheltään asunnon Pohjois-Helsingistä. Heillä oli samanikäiset tytöt, joita vietiin pienestä pitäen yhteisiin harrastuksiin ja myöhemmin saateltiin myös koulutielle – ja vieläpä samalle luokalle. Kolmen lapsen äitinä Lotta tiesi ulkovaatehankintojen aikaa vievän rumban. Sari kertoi Lotalle ideansa pitkällä kävelylenkillä, jonka päätteeksi oli lähes selvää, että yhdessä käärittäisiin hihat.

Kekeen Sari otti yhteyttä heti alkumetreillä, sillä verkkokauppa tarvitsisi tottakai laadukkaita valokuvia. Keke ja Sari ovat lapsuuden ystäviä, ja Sari tiesi Keken olevan lahjakas valokuvaaja ja oikea henkilö tähän projektiin. Keke oli asunut vaimonsa kanssa liki 10 vuotta Tanskassa ja sen jälkeen tullut perheenlisäystä, joten pitkän tauon jälkeen ensimmäinen puhelu kestikin yli pari tuntia! Hyvin pian oli myös selvää, että Kekeä kiinnosti antaa isompi panostus uudelle yritykselle.

Pian kolmikko olikin jo saman pöydän ääressä hiomassa konseptia, suunnittelemassa yritykselle nimeä ja verkkosivuja –  yhteinen sävel löytyi nopeasti!

Keitä olemme?

Sari

Rakastaa liikkua monipuolisesti, kokeilla eri lajeja ja haastaa itseänsä. Entisenä yleisurheilijana rakkain liikuntamuoto on kuitenkin reippaat juoksulenkit ja kuntoportaissa juokseminen. Kolmen lapsen äitinä Sarille on tärkeää, että myös lapset löytävät liikkumisen ilon ja omat luonnolliset vahvuutensa. Sarilla on ollut pitkään haaveena auttaa lapsia ja nuoria – Olkia on nyt tärkeä kanava siihen.

Sarilla on vahva tausta rahoitusalalta myynnin ja markkinoinnin tehtävistä, sekä liiketoiminnan kehitystehtävistä kotimaisissa verkkokauppa-alan yrityksissä. Sari vastaa Olkian liiketoiminnasta aina tilauksesi paketointiin asti.

sari@olkia.fi

Keke

Kekellä on pitkän linjan IT-alan kokemus ennen kuin hän hyppäsi täysipäiväiseksi valokuvaajaksi. Valokuvausta hän on tehnyt nuoresta iästä saakka. Entisenä lumilautailun ammattilaisena Keke viihtyy parhaiten vapaa-ajalla skeitti- ja lumilaudan päällä, sekä kahden pienen lapsen isänä arkisten askareiden parissa ja ottamalla päikkäreitä.

Keke huolehtii valokuvauksen, videoiden, hullujen ideoiden ja IT-hommien lisäksi siitä, että asioita ei tehdä tavanomaisella tavalla, pilke pidetään silmäkulmassa ja rima korkealla.

keke@olkia.fi

Lotta

Lotta on tehnyt koko työuransa kuluttajatuotteiden markkinoinnin parissa ja asiakastyössä, joten Olkiassa markkinointi ja yhteistyö tuotemerkkien parissa tuntuu luontevalta.

Lotalla on kolme lasta, joista kaksi vanhempaa ovat jo teini-ikäisiä. Näin ollen kokemusta löytyy lasten vaatehankinnoista usean vuoden ajalta ja nyt tavoitteena on helpottaa muiden vanhempien arkea tarjoamalla laadukkaat ulkoiluvaatteet ja -varusteet yhdestä paikasta. Ulkoilu ja luonnon läheisyys ovat Lotalle tärkeitä ja läheiset hiihtoladut kutsuvatkin talvisin, lumien sulettua puolestaan pyöräily ja kävelylenkit astuvat kuvioon.

lotta@olkia.fi